Klaga på det du kan göra något åt

Hur många gånger har vi inte klagat på vädret? Brukar det bli bättre när vi gör det ? Nej, snarare sämre. Vi går på om att det snöat så mycket i vinter och vi har bara fått mer. Hur mycket vi än klagar på det så hjälper det inte. Vi lider bara ännu mer av att det är kallt och halt.

Samma sak är det med t.ex tågförseningar eller om bussen är sen. Då väller det in klagomål på bolagens internetsidor och de stackars förarna eller biljettförsäljarna blir överösta med klagomål. Men de kan inte göra något åt att det blir förseningar eller så att tågen och bussarna kommer i tid. Hur många har inte gjort deras dagar till ett helvete? Skällt ut dom för att tåget inte kommit i tid och man inte fått sittplats eller något sådant. Har situationen blivit bättre för det?

Vi borde alla tänka efter innan vi går på och klagar om det verkligen kommer att förbättra situationen.

Lämna ett svar