Morgonläsning

Jag brukar läsa nyheterna på webben och blir verkligen bestört över hur man behandlar journalister, som befinner sig i Egypten just nu. Myndigheterna läs Mubarak vill hindra media från att rapportera därifrån. Så nu har man börjat misshandla folk från massmedia.

Detta får ju absolut motsatt effekt. Medierna riktar sig än mer mot oroshärden i Kairo. Regeringar världen över reagerar och rapporteringen intensifieras.

Det känns som att diktatorn i Egypten vill avgå, men det ska ske med buller och bång. Eller är han helt galen? Den frågan har också snurrat i mitt huvud, när jag läst om vad som skett. Makten har stigit honom åt huvudet. Jag tänker på Hitler och hur det var på slutet.

Blir även bestört när jag läser om hur man försökt kasta in molotowcoctails i museet. Så idiotiskt. Historia kan man inte förstöra ändå, bara föremål som finns kvar av den. Jag undrar verkligen vilka det är som gör något så urbota dumt?

Lämna ett svar