Har man inget gott att säga

Så kan man lika gärna vara tyst. Det är inte nödvändigt att kritisera, även om man tycker att det är på sin plats. En tystnad kan vara lika talande, som att häva ur sig en elakhet.

Den som är kritisk mot andra och hela tiden vill hävda sig, är i grund och botten osäker på sig själv. Att trycka ned andra och hylla sina egna egenskaper är tydliga tecken. Men visst blir man sårad och vill ge igen. Tänk då att ge igen med tystnaden som vapen. Det gör den som kritiserar ännu mer osäker och du får övertaget.

Alla kritiker vill bli bekräftade, och det är därför de agerar som de gör. Får de inte det så blir de än mer osäkra och tillslut så törs de inte komma med sin kritik mot dig. Du sjunker inte ner till den nivå, där kritikern får övertaget.

Detta gör att du mår bättre och slipper kritik i fortsättningen. Du drar till dig positiva människor och det är ju det vi vill.

Lämna ett svar