Valv hemma

Jag har ju lovat att tipsa om billiga saker man kan köpa och göra hemma. Så här kommer ett tips på hur man kan göra ett snyggt och billigt valv hemma.

Jag och mannen åkte runt och letade efter valvbågar på byggvaruhusen. Det enda vi hittade var vita eller träfärgade, som i mitt tycke var dyra. De var inte heller speciellt orginella. Vi hade tänkt oss något i mörkt trä. Men det fanns inte att uppbringa. Så vi åkte hem och började fundera.

Mannen åkte av en händelse till en affär där de återvann material från fastigheter som rivits mm. Det satt ett gäng gubbar som gjorde rent tegelstenar från ett gammalt hus. Då föddes en idé hos honom och han kom hem med återvunna tegelstenar. De var billiga och han började skissa på ett valv.

Det var en del jobb men vi är mycket nöjda. Nu har vi ett valv som är annorlunda och inte finns i var och vartannat hem. Så åk till något ställe där de säljer återvunnet material och gör något eget.

Så här blev resultatet.

Får inte rätt på bilden. Hm. Hur vänder man den så den blir rättvänd? Någon som vet? Tipsa gärna.

Lämna ett svar