Morgonsoffan i tv4

God morgon,

Jag tycker att det är beklämmande att någon förstorar upp sin arbetssituation, så man får sitta i tv och beklaga sig. En orförande i fackklubben från Botkyrka arbetsförmedling satt denna morgon och klagade.

Är inte detta något han ska ta upp med sin chef? De är såå stressade och har såå hög arbetsbelastning så att de mår dåligt. Hmmm….. Hur många gånger har jag inte hört att när någon bekant varit på arbetsförmedlingen, har allt gått i slowmotion. De har suttit och väntat långa stunder och där har förmedlare stått och pratat strunt med kollegor. Varje arbetssökande känner sig kränkt av den behandling de fått utstå. Attityden har varit att: de är arbetslösa och har all tid i världen, så nog kan de vänta.

Då funderar nog många, hur arbetsbelastningen kan vara hög och att förmedlarna är stressade. Förresten förmedlare ska de väl inte kallas längre för de har ju inga jobb att förmedla. Det får man ju ordna själv.

Många av oss har antagligen haft arbeten som varit väldigt stressiga, och anser nog inte att vad de sett på arbetsförmedlingarna verkar vara speciellt stressigt.

Att sitta i tv och klaga, ger ju inget mer än sympati. De vill att vi andra ska tycka synd om dom. Så patetiskt. Då finns det andra som är utförsäkrade som behöver vår sympati. Inte dom som trots allt har arbete att gå till.

Skärpning till alla er som klagar för att vi andra ska tycka synd om er. Gå till chefen och kräv förändring istället för att sitta i tv och klaga!!!

Lämna ett svar