Ormens nivå

Jag ska ge lite mer exmpel på vad som är ormens nivå.

Det är som att sätta ena foten framför den andra. Vilket är till stor hjälp om man befinner sig i kris. Reptilhjärnan reagerar och agerar utifrån överlevnadsinstinkten. man tänker inte efter varför man gör en sak utan gör det bara. Slösar inte bort energi på att analysera.

Vi känner faran innan vi blir medvetna om den. De dåliga vibrationerna från en plats eller person känns och vi undviker detta utan att riktigt veta varför. Som att en polis står med fartpistol bakom ett krön eller kurva. Vi känner det på oss och saktar ned utan att veta det.

Det är viktigt att vi lär oss bemästra ormens nivå, eftersom vi måste kunna ta hand om det som behöver göras på ett praktiskt sätt. Men vi får inte behovet att överleva ta överhanden, för då blir vi bara tråkiga. Men vi får inte stanna på den nivån. Förvårt eget bästa och världens bästa är det viktigt att kunna höja vår varseblivning ett steg.

Ormens nivå är en kallblodig värld där “öga för öga och tand för tand” är den regel som gäller.

2 svar på ”Ormens nivå

Lämna ett svar