Detta med coaching återigen

Som jag skrev igår, så var jag på AF för att skriva in mig. Jag fick sitta ned och vänta en stund innan jag fick träffa en arbetsförmedlare. För att ha något att göra, började jag att läsa på anslagstavlan som fanns vid bordet.

En affisch med alla coacher som de arbetar med satt där. Det var över hundra olika företag som var nämnda. Då kom en fundering i min hjärna. Hur i helskotta ska vi arbetssökande veta vilken av alla dessa vi bör välja? Det är ju rena rama lotteriet. Är alla verkligen seriösa, eller är de bara ute efter att tjäna pengar?

Sannolikheten att man får den som är bäst lämpad att coacha just dig, är ju minimal. Så rent automatiskt bestämde jag mig för att inte använda mig av någon coach. Jag tänker inte avsätta min tid för att lyssna på något svammel. Hur ska någon av dom veta vad just jag behöver?

Det låter ju så fint med att ha en coach, men jag tror att det kostar mer än det smakar. Tror att jag får bättre coaching av vänner och familj. Sen kan ju arbetsförmedlaren ge besked om dina planer är realistiska och vad du får, eller behöver för att nå ditt mål.

Lämna ett svar