Måste det göra ont vid träning?

När vi tränar så ska vi ta i så det gör ont. Varför måste det vara så? Blir inte träningen effektiv annars, eller är det en myt? Jag tror att det är just detta som gör att vi slutar träna. Att köra så hårt att man nästan spyr, och det gör ont i hela kroppen. Hur länge och ofta kan man hålla på så? Sen ska det göra ont efteråt också. Man ska stappla fram med en fruktansvärd träningsvärk.

Finns det ingen träning som är mjuk och som man kan se fram mot att få utöva? Jovisst, yoga är en sådan. Där ska det inte göra ont. Man ska vara lugn och harmonisk under tiden och efteråt. Sen har vi alla dessa nya gympaformer, som nästan leker fram en träning. Det finns ju en orsak till att dom har nått sådan framgång. Vi vill inte lida och ha ont.  Det ska vara roligt att röra på sig. Att ta ut sig till bristningsgränsen är inget för oss vanliga motionärer. Det gör att vi tröttnar och drar oss för att ens börja.

Sen jag började med yoga, ser jag fram mot varje pass. När man mår bättre efteråt än innan, så anser jag i alla fall att träningen är effektiv. Inte då man är spyfärdig, med värk i musklerna. Så ge inte upp om träningen känns blä. Leta upp något annat som gör att du mår bra efteråt och ser fram mot nästa pass.

Lämna ett svar