Var snäll mot dig själv

Driv inte dig själv för hårt eller ställ för höga krav på din förmåga. Stanna upp och känn hur mycket du orkar. Ibland kör vi bara på i expressfart och så kommer smällen. Kroppen säger stopp och du blir kanske förkyld eller ännu sjukare. Då gäller det att försöka förstå att nu är det dags för en paus.

Se dig omkring och upplev livet, om så bara för korta stunder. Man måste låta sig själv att ladda om. Du presterar sämre om du kör dina batterier till botten. Allt går långsammare och långsammare, istället för fortare. Tänk vad en stund i solen gör för dig. Om ingen sol finns just nu så, lyssna på bra musik och sätt dig ner, spring inte omkring.

Jag har funnit min energikick, med meditation. En stund varje morgon och jag mår så bra. Batterierna laddas om och allt blir så mycket lättare. Men det finns så många andra sätt, det gäller bara att hitta sin grej. Jag tror att det viktigaste ändå är att man stannar upp. Hjärnan är det viktigaste vi har så den måste vi ta hand om. Vi ska använda den genom hela vårt liv.

Lämna ett svar