Avundsjuka är ett gift

Jag vill hävda att avundsjuka är ett gift, och har man en gång hemfallit till det så är det så lätt att trilla dit flera gånger. Giftet tär på din ork och vilja att se ditt eget liv. Istället tittar man på andra och avundas dem deras nya bil eller liknande. Varför kan de ha det så eller si när inte jag kan det, frågar man sig. Men allt handlar om prioritering och att man vill leva på ett visst sätt.

Tycker man att kläder är det viktigaste så lägger man sina pengar där och tycker man att något annat är viktigare blir det målet. Det är ju oftast sådant som syns utåt som väcker avund. Många blir stolta över att de lyckats skaffa sig något som man längtat efter, och visar gärna upp det. Då tycker andra att de skryter. Man får inte sticka ut. Så istället för att skapa sig egna liv, ser de till andra och mår dåligt på grund av sin avund.

Att släppa sin avund och leva sitt eget liv, utan att hela tiden snegla på andra gör att vi mår så mycket bättre. Prioritera det du tycker är viktigt och strunta i om grannen köper nya bilar på löpande band. Låt grannen vara lycklig på sitt vis och bli lycklig på ditt vis.

Lämna ett svar