Rätten till sitt eget liv

Jag läser i aftonbladet en artikel om en svårt sjuk cancerpatient, som tänker ta sitt liv idag. Han har så svåra smärtor att han inte orkar leva mer. http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8681285.ab

Denna artikel ger mig en tankeställare. Jag vet att när man har fruktansvärda smärtor, så kan man absolut inte tänka klart. Så varför finns det ingen hjälp när man har så ont? Att man ska behöva skrika ut på internet, att man lider och inte orkar. Det känns så hemskt. Denne man lever i oregon, USA där man har rätt att hämta ut en dödlig dos på apoteket om man bestämt sig för att dö.

Jag blir väldigt kluven till sånt här. Har man rätt att ta sitt liv eller inte? Rätten till sitt liv och sin död. Frågan är om han vill bli räddad eftersom han skriver om allt på internet, eller vill han bara göra ett sista avtryck innan han somnar in?

Jag vill gärna ha kommentarer till detta, då jag varken vet ut eller in.

Lämna ett svar