Att ta ansvar för sitt liv

Många anser nog att de tar ansvar för sina liv, eftersom de arbetar och sköter sina åtaganden. Men sitt inre tar de inte ansvar för. Även om de är framgångsrika eller vackra, tar de inte till sig det utan projicerar den på duktiga affärsmän eller filmstjärnor. De blir trollbundna av deras geni och hur vackra de är, och tar till plastkirurgi och klädstil för att bli likadana. Inga plastikoperationer eller dyra kläder kan få dem att känna sig vackra eller smarta. De förnekar sin egen skönhet eller talang, och förminskar sig själva.

Jag tycker att det är oroväckande att så många unga tar till operationer för att försöka nå framgång. Att de sen mår skit inuti, trots detta orkar de inte bry sig om. Utåt ska det se ut som att de är framgångsrika. Sedan hemfaller de till ett destruktivt leverne och förstör sin framtid. Att det sen blir allt yngre som trillar dit, är ju allvarligt. Var är föräldrarna? Ser dom inte vad som händer med deras barn? Vi som vuxna har ett ansvar att se till så att barnen växer upp till människor som orkar ta ansvar för sina liv. Att insidan är viktigare än utsidan och att man inte behöver se likadan ut som sina idoler, för att lyckas.  

Lämna ett svar