Norge tänker sätta in plan över Libyen

Norge tänker följa FN:s resolution och sätta in minst 6 flygplan. Frågan är om Sverige ska vara med eller inte. Vad anser ni? Ska vi hjälpa till så att Libyens folk inte blir slaktade av deras galne ledare, eller låta andra göra jobbet ?http://www.aftonbladet.se/nyheter/article12753790.ab

Vi har flygplan som är bland de modernaste i världen och om vi är med i FN så tycker jag att vi åtminstone ska erbjuda vår hjälp. Frankrikes president har samlat alla EU ministrar i Paris för krismöte och CNN meddelar att det bara är timmar från att de första planen flyger över Libyen.

Carl Bildt anser att vi bör vara med, och nu är frågan om alla pertier anser det också. Behövs det ett riksdagsbeslut om vår medverkan eller räcker det att man har en överläggning? Jag är inte så insatt i detta att jag kan svara, men jag ska ta reda på det.

Lämna ett svar