Våren verkar komma på allvar nu

Visst är det skönt att värmen verkar komma på allvar nu, och allt kan börja gro och spira. En stark kontrast till de bilder man ser på tv från Japan, som har så kallt och snö. Husen ligger som tanpetare och människor letar förgäves efter överlevande. De har kunnat konstatera att 7000 st är döda, men saknar omkring 10000 st som man tror också är döda. Nu när solen skiner hemma hos oss, känns det ofattbart att i Japan försöker de att släcka en tickande bomb. Ja, det är inte en bomb just nu men den kan bli om läget förvärras.

Människor dör i Libyen, Jemen och Bahrain, och här blommar vårgäck och snödroppar. Det är nog svårt för dem därnere att kunna och hinna se skönheten i naturen just nu. De kämpar för sina liv och för rätten att få yttra sig fritt. Min önskan är att de ska kunna ägna sig åt det vackra och fina i framtiden. De barn som växer upp i dessa länder, måste få en chans att vara barn. Så mitt i detta vårlandskap som är här, går mina tankar till de som inte kan eller får njuta av denna dag.

Kommentera