370000 människor har förlorat sina hem

Så många människor i Japan har förlorat sina hem. En 80-årig kvinna och hennes barnbarn har hittats under husmassorna efter 9 dygn, som de levt på lite yoghurt. 50-60 mil av kusten har blivit helt förstörd och man förstår nog inte riktigt omfattningen av det om man bara ser det på bild och i tv. Det kommer att ta tid att bygga upp allt igen. Vägar är förstörda av jordbävningen och hela infrastrukturen är totalhavererad. Folk har flytt området närmast kärnkraftverket, det är ödsligt och tyst överallt.

Japan som är ett högteknologiskt samhälle, har fått en smäll som kommer att innebära stora förändringar. De kommer att bygga upp allt igen men frågan är hur och vilken väg de går återstår att se. Hela samhället har byggts upp kring kärnkraftsverken och med resultat av vad som nu hänt och sker, frågar man sig om de kommer att fortsätta på den vägen.

Jag tror att när en så stor katastrof sker i ett högteknologiskt samhälle, blir man plågsamt påmind om sin död och hur sårbar man är. Allt kan ryckas från oss på ett litet ögonblick. Jag undrar hur Japan kommer att se ut om sådär tio år.

Lämna ett svar