Jag satt ikväll och pratade med min far

Min far är snart 86 år och har levt genom hela denna process som varit till idag. När han var ung fanns det knappt bilar utan fler motorcyklar med sidovagn. Om det kom en bil på vägen sprang barnen ner och tittade för det var så unikt. Hans mor = min farmor tvättade hos olika bönder och fick slita ont med kallt vatten. Pappa var ofta med och hjälpte henne efter skolan. Hon tände kaminerna i skolan så salen skulle vara varm när skolbarnen kom dit. På eftrmiddagen städade hon skollokalerna.

Jag frågade min far som är socialdemokrat om han trodde att Juholt kommer att klara detta. Han svarade att han trodde inte att socialdemokraterna inte kommer till makten någonsin. Min far tror inte på dem mer. Kan detta vara signifikant för flertalet gamla sossar eller är det bara min far som tappat tron? Frågan växer i mitt huvud och jag tror faktiskt att det stora flertalet tänker som han. Sossarna har tappat i trovärdighet på grund av sitt samarbete med miljöpartiet och vänstern. Min far tror att det är så i allafall. Arbetrrörelsen finns inte idag så sorgligt är det. Det min far arbetade för är inte relevant idag och nu får vi sträva efter andra mål.

Tragiskt? Ja, kanske men livet går vidare och nu får vi sätta upp andra mål som vi kan försöka uppnå. Utvecklingen måste vidare och vi kan inte stagnera. Jag hade gärna pratat med min farmor idag, men tyvärr dog hon innan min födelse så det går inte. Vad hade hon trott idag och vilken frmatid hade hon trott på?

Lämna ett svar