Sommartid idag

Då kan man väl säga att det är början på våren. Det råder febrilt arbete i trädgårdarna runt omkring och man ser bilar åka med släp, fyllda av skräp till återvinningsstationen. Jag väntar ett tag till och låter allt återhämta sig efter vinterns kyla. Man kan glädja sig åt de spröda grässtråna som börjat synas lite här och var. Varför försöka skynda på naturen? Men så är det nog lite överallt, att man försöker skynda på och då blir det ett måste. Varför in låta processen ha sin gång och sluta ingripa hela tiden.

Varför har människan så svårt att njuta av livet och se tiden an? På sin lediga tid ska man rusa runt som en skållad råtta för att göra alla saker som man måste göra på helgerna. Det ska handlas, städas, fnatta i trädgården och umgås tills man är helt slut och så äntligen får gå till jobbet och koppla av. Är det så fult och fel att bara vara?

Lämna ett svar