Var är socialdemokratin på väg?

Den frågan har nog ställts många gånger under andra partiledares ledning, nu måste jag fråga samma sak. Efter att ha lyssnat på Juholts tal flera gånger, står det klart att detta är vänster så det stänker om det. Han ger kongressen precis det de vill ha och menar att Göran Persson är den som ska ha en eloge för att Sverige klarade lågkonjunkturen så bra. Alliansen är inne på sin sndra mandatperiod och den värsta krisen var faktiskt under 2008 så jag kan inte se hur Göran kan ha påverkat resultatet. Jag blir bara så konfunderad av sådana påståenden.

Varför vill man klappa sig för bröstet och säga:”fan vad vi är bra”. Istället för att medge att man valt fel väg och nu ska vi verkligen förnya oss. Jag som väljare vill se nya vindar och nytänkande. Precis så som Reinfeldt gjorde med moderaterna. Att stå och sjunga upp till kamp skrämmer mig mer än peppar mig. Sverige har inte endast arbetarklass och överklass idag, det finns helt andra klasser om man nu vill dela in oss så. De unga som har en helt annan uppväxt än folk födda på 50-60 talet kan inet känna igen sig i sådana sånger.

För att sammanfatta valet av partiledare så är jag besviken på att man inte lyfte fram någon yngre med modernare värderingar . Det kollektiva tänkandet är inte lika utbrett idag, utan det är mer individen som är i fokus. Sen kan man tycka vad man vill om det.

Lämna ett svar