Saab har problem

Det är väl inget nytt för det har de nog alltid haft. Problemet är att de inte tillverkar bilar som folk vill ha. Den är inte snygg, inte bensinsnål eller ens billig. Fast en del har alltid älskat bilen.

När jag var liten så var saab en illaluktande tvåtaktare, som lät väldigt mycket. Ibland kom det smällar ur avgasröret som skrämde en ur vettet. Jag har alltid tyckt att den var ful. Men mina föräldrar gillade saab v4 när den kom och köpte en begagnad. Den var blå och krånglade hela tiden. När så lamellerna gick sönder, som för övrigt var mycket dyra att byta så trodde jag att de skulle köpa någon annat märke. Men istället köpte de en sprillans ny och det fortsatte de med tills den blev för dyr. De bytte till en ny saab vartannat år och alltid till en v4. Samma tråkiga modell och med rattväxel.

Jag fick låna deras bil när jag fick körkort och den var så obekväm att köra. Man satt snett i den och frihjulen som den hade var bara krångligt. Bromsarna fick bytas mycket ofta. Ett år bytte de till en ny blå v4 och blev besvikna när det visade sig att den var tillverkad på fabriken i Nådendal,Finland. Den bilen var heller aldrig bra i deras ögon. Nej, saab skulle vara svensktillverkad, så var det bara. De höll fast vid v4:an tills den slutades att tillverkas och först då bytte de till ett annat märke. De nya modellerna var för dyra och jag tror att det är ett av problemen saab har idag.

De har aldrig tillverkat någon småbil, vilket hade gjort att åtminstone mina föräldrar fortsatt att köra saab. En stor miss anser jag. Istället har de kommit ut med cabbar och lyxigare modeller. De borde fatta att saab är en “svensson bil” och fortsatt att tillverka modeller som vi vanliga dödliga haft råd med. De som har pengar köper bmw,merceders och andra presigemärken. Om de inte ändrar sig så tror jag tyvärr att saab snart inte kommer att finnas mer.

1 svar på ”Saab har problem

Lämna ett svar