Morgon tv på kanal 4

Såg på morgonens program på tv4 och där var finansminister Borg och den nya Waidelich, som diskuterade Sveriges ekonomi. Då slog det mig att där satt en utbildad man som arbetat med ekonomi innan han blev minister i Sveriges regering och en annan man som knappt har gymnasium och aldrig arbetat med ekonomi. Vilka kontraster.

Jag hade aldrig lämnat över min ekonomi till en bankman som inte hade någon som helst utbildning för det. Som endast arbetat från botten i banken och var en trogen medarbetare. Hur han än försökt övertyga mig om, att han var så inrtesserad och följde med i debatten och tidningarna, hade han aldrig fått mig som klient. Så hur i helskotta skulle jag då kunna välja en regering med outbildade människor? Då menar jag att de inte är utbildade för det arbete de ska utföra i en regering. Kan jag verkligen lita på att han eller hon verkligen kan detta?

Mina tankar grundar sig på det fatum att idag så krävs det gymnasiebetyg för att sitta i kassan på Ica. Tidigare kunde man säga att, får jag inget jobb så kan jag i allfall ta ett städjobb, men idag krävs det städteknisk utbildning för att få det jobbet. Vad du än ska arbeta med måste du ha någon slags utbildning som grund, men för att sitta i en regering krävs endast att du varit trogen partiet i fler år. Jag tycker något är mycket fel. För jag kan inte öppna en praktik och ta mot psykiskt sjuka människor, bara för att jag läst mycket om sådana sjukdomar och tycker att jag har bra erfarenhet från livet. Då skulle jag kallas kvacksalvare.

Lämna ett svar