Stäng ned två kärnreaktorer säger miljöpartiet idag

Ser på morgonens nyheter att miljöpartiet vill att vi ska stänga ned två kärnreaktorer. De lämnar in ett förslag till riksdagen idag. Enligt deras uträkning kommer Sveriges kärnkraftverk att producera mer el än vad vi kommer att använda, så därför behövs inte dessa två.

Jag blir arg när jag får höra sådant, för varför i helskotta säger elbolagen att vi har för lite då? Varför höjs avgiften till otroliga summor för oss konsumenter om det finns mer el än vi gör av med? Någonting är fel här, vem av miljöpartiet och elbolagen räknar fel? För det måste ju vara ett räknefel här någonstans.

Sen får vattenfalls chefer enorma bonusar mitt i alltihop. Lägg pengarna på de stackars elbolagen istället då så elpriserna kan hållas nere. Jag tror inte någon av oss konsumenter har lust att betala för deras bonusar.

Nej, så länge elpriserna bara höjs hela tiden kan inte en enda av kärnreaktorerna stängas. Gör de det så tycker jag faktiskt att de som vill det får fixa så elpriserna sänks först, om de så ska sitta på varsin cykel allihop och trampa så vi får el, så är det deras skyldighet att göra det. Wetterstrand med kompani verkar ju vara så miljövänliga så de kan börja redan nu. Nu är jag arg.

Lämna ett svar