Fortsättning semestern 2008

Vi bröt alltså upp och styrde färden vidare mot Jylland. Det var tråkigt väder ända tills vi kom till Stora Bält bron. Då blev det gluggar i molntäcket och humöret steg. Jag satt och tittade på kartan för att hitta någonstans att åka.

För länge sedan var jag en vecka på Römö som är en liten ö på Jyllands västkust. Det finns broförbindelse så det kunde passa oss bra tyckte vi. Alltså bestämde vi oss för att åka dit och om vädret var fint så tänkte vi stanna ett par nätter. Jag kunde tyvärr inte hitta någon ställplats för husbilar på ön, men vi var lite hungriga och tänkte att det kunde vi leta efter senare. Römö har en enorm strand som man kan köra ned på med bil och det var nästan kö förbi sanddynorna.

Solen hade kommit fram ordentligt och nu kändes det som att semestern verkligen hade börjat. Det är öppet landskap på stranden så det gällde att ställa sig så husbilen tog vinden och vi kunde sitta i lä. Vi drog i handbromsen och band hundarna utanför. Två stolar och ett litet bord, så kunde vi äta en bit mat. Eftersom solen värmde vevade vi ned markisen för att hundarna kunde få lite skugga. Det var härligt att se alla människor som flög drake, och vindsurfade långt borta. En del bara gick utmed stranden och ett fåtal badade.

Vi tillbringade hela dagen där på stranden och gjorde korta avbrott för promenader på stranden. Det var många hundar så vi kände oss i gott sällskap.

Fortsättning följer…..

Lämna ett svar