Utrikesministern orienterar sig i Afghanistan

Igår fortsatte Carl Bildt sin resa runt om i Afghanistan och såg flera historiska platser från luften. Problemen de har i norr är torkan och då som följd brist på vatten. Många bönder som odlar meloner har stora problem och det diskuterade Bildt med guvernören. Boskapsskötarna har fått ta sig högre upp i bergen där betet är bättre, men många hamnar tyvärr i talibanernas grepp och får betala höga skatter till dem.

Bildt har bl a diskuterat övergången 2014 då alla utländska trupper ska lämna Afghanistan. En problematisk fråga som säkert inte är löst ännu. Fler samtal kommer det att bli och om det kommer att fungera är den största frågan. Att lämna ett land som  är så instabilt blir inte lätt. Ett inbördeskrig kan uppstå och det vill man inte främja.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/04/08/brister-i-shirbargan-perspektiv-i-kabul/

Lämna ett svar