Fortsättning semestern 2008

Där satt vi på ännu en camping och regnet vräkte ned. Eftersom det var gräs runtom blev hundarna dyngvåta och alla hundhandukar jag hade med gick åt. Det luktade våt hund i hela husbilen och fönstren immade igen. Jag gjorde snabbt i ordning sängen och dammsög hjälpligt. Vi hade haft med oss en del sand från stranden dagen innan. När frukosten var avklarad tog vi fram kartorna igen och satte på tv:n, för att möjligtvis se kommande dagars väder. Men inte då. Så jag började surfa runt i mobilen och hittade en vädersajt. Detta var innan ipod och android mobilerna.

Vädret i Danmark var inte upplyftande, bara regn överallt. Eftersom vi hade haft en halvdan semester året innan, då det gällde vädret ville vi åtminstone ha uppehåll. Så med en suck bestämde vi oss för att åka söderut, med andra ord måste vi lämna Danmark. Hur långt söderut bestämde vi inte just då, utan vi tänkte åka tills det slutade regna. Såhär efteråt kan jag tycka att det var en galen plan, men vi hade bestämt oss för hyfsat väder.

När vi närmade oss Esbjerg där vi behövde tanka lättade vädret upp, så vi åkte in på en camping som faktiskt hade ställplatser för husbilar. Solen tittade fram och vi parkerade oss ute. Det var stenigt så vi bredde ut liggunderlag till hundarna och tog fram grillen. Jag hängde ut alla våta handdukar och vi njöt av kvällen. Men gissa vad? Senare på kvällen började det droppa igen så vi gick och lade oss till smattret på husbilstaket. Hittade en bild på ställplatsen, som idag tycks ha fått gräs. Trevligt. Ådalens camping i Esbjerg.

Lämna ett svar