Mer fortsättning semestern 2008

När vi vaknade upp på ställplatsen i Esbjerg regnade det som vanligt. Ett fint duggregn som gjorde oss genomvåta. Det var bara att åka vidare efter frukosten. Bättre att sitta torra i en bil och se lite av landet än att glo på en annan husbilssida. Efter att vi tankat bilen vände vi fören mot söder och strax var vi i Tyskland.

Regnet blev bara värre och på radion kunde vi höra att ett riktigt oväder var på väg från England. Det åskade och blixtrade av bara den. I Bremen blev det lite trixit då det är en mycket stor stad. Jag försökte lotsa oss genom stadens utkanter, med hjälp av kartan. Vi hamnade i hamnområdet med en massa olika broar och viadukter. Här gällde det att hålla tungan rätt i munnen så vi inte hamnade nere på någon kaj.

Då det var flerfiliga vägar och trafiken var snabb och tät. Det tog ett tag med ett par felkörningar innan vi var utanför staden och kunde pusta ut. Vi ville köra utmed kusten så att vi kunde se havet, så vi hamnade mitt i ovädret. Ingen idé att stanna mitt i det, så vi körde på. Plötsligt var vi i Belgien.

Jag försökte hitta någonstans att stanna över natten, men hittade inte en enda camping efter den väg vi åkte. Våra intryck från det landet var att det kändes som att vi var i någon öststat. Grått och slitet överallt. Vädret gjorde väl inte det hela bättre, trots att det slutade att regna. Eftersom Belgien inte är så stort gick det rätt snabbt att passera. Inte en enda svensk husbil så långt vi kunde se på hela vägen.

 

Jag hittade en camping på andra sidan gränsen i Holland. Då hade vi nog kört ca 40 mil och var både trötta och hungriga, så det var dags att stanna. Hundarna behövde rastas och få mat. Vi blev anvisade en plats vid en stor häck. Jaha, då ska vi titta in i detta gröna då. Solen kom fram och det blev riktigt varmt, visserligen var det skönt. Men regnet hade gjort att det var stora sjöar överallt och myggen hade kalas. Luften var fuktig och kläderna klibbade på oss. Markisen vevades ut och vi fick lite skugga så vi satte oss och tittade i våra kartor. Denna camping var inget för oss kände vi, så nästa dag skulle vi till något trevligare ställe.

 

Fortsättning följer….

Lämna ett svar