Debatt om hemliga partibidrag

Aftonbladet tar idag upp en debatt som ofta florerat i medierna under valet. Nämligen partibidragen och varifrån de olika pertierna får sina pengar. De vill att detta ska vara offentligt, vilket moderaterna starkt motsatt sig.

Nu kan jag tycka att det är väl var och ens ensak vad man satsar pengar på. Om vissa företag vill sponsra ett visst parti är det väl upp till dem. Att behöva skylta i medierna att man stödjer det eller det partiet, blir antagligen till uppror bland de anställda. Men då tänker man inte på att socialdemokraterna får sitt partistöd från LO. Även om jag inte skulle stödja sossarna så går en del av min fackavgift till deras valkampanj. Är det mer rätt?

Jag tycker att partierna ska ragga sina partistöd själva och inte automatiskt få dem av fackförbunden. Då kan vi offentliggöra var pengarna kommer från. Fackförbunden ska inte vara partipolitiska utan oberoende enligt min mening. Jag ska inte tvingas stödja ett visst parti mot min vilja. Eftersom det är viktigt att vara med i ett fackförbund, enligt dem själva, så ska de inte ge något i partistöd. Ska de det så bör jag och alla andra kunna kryssa i var min del av fackavgiften ska gå till för parti.

Så denna debatt ska gå djupare enligt mitt tycke.

Lämna ett svar