Waidelich vs Borg returmatch i kvällsöppet

Efter riksdagsdebatten igår ställde sig Borg och Waidelich i kvällsöppet, för att debattera ekonomin. Socialdemokraterna verkar lite desperat mediekåta just nu, efter att ha varit mycket i skymundan efter valet så vill de fram. Waidelich sköt med tomma skott igår och verkade mycket nervös. Vilket inte är så konstigt då hans parti inte klargjort sin inriktning på politiken ännu. Gamla floskler hoppade ur hans mun och man undrade när något nytt skulle komma, som aldrig gjorde det. Han blev deffensiv istället för offensiv.

Det var arbetsmarknad och skolpolitik som mest diskuterades. Waidelich hävdade att vi har en massarbetslöshet (7%), vilket låter ihåligt då vi hade en arbetslöshet på 10% då sossarna hade regeringsmakten. Vår skola som blivit sämre och då kan jag endast säga att den skola som nu är har de själva lagt grunden till. Lite tråkigt att man inte kommer ihåg vilka reformer man själva har drivit genom.

Borg kom med rappa och skarpa svar, som visade hur insatt han var i sin egen politik. Han är populär i alla led då han visat sig vara en fena på detta med ekonomi. Men så är han utbildad ekonom också vilket Waidelich inte är. Där ser man vad utbildning betyder när det gäller.

Nu tycker jag att socialdemokraterna ska dra sig tillbaka och fila en del på vad man vill få ut. Detta de gör nu är inte bra. Att vilja göra svenskarna bidragsberoende igen är farligt. Tror att alliansens politik att det ska löna sig att arbeta har slagit genom och att börja med bidrag både hit och dit vinner man inga väljare på.

Så sammanfattningsvis gjorde Waidelich inget bra intryck igår, medans Borg fick briljera änu en gång.

1 svar på ”Waidelich vs Borg returmatch i kvällsöppet

Lämna ett svar