Svenska avundsjukan

Vårpropositionen har presenterats idag och då börjar klagandet på en gång.Vilka är det då som gnäller? Jo, de som tjänar som de flesta normala svenskar. De gnäller för att de sk höginkomsttagarna får mer i plånboken. Som sjukvårdsbiträden och sjuksköterskor som säger sig jobba 66 tim/veckan. Så hur många timmar tror de att cheferna arbetar då?

Detta är löjligt. Jag har studerat flera år mer än dessa sjuksköterskor och arbetar lika mycket som de. Jag får inga ob-tillägg eller så. Min lön ligger under deras per månad eftersom jag är en enkel tjänsteman. Jag har studielån som ska betalas tillbaka och ser att LO folket som bor på samma gata är hemma 16.00 och lever bättre än jag. Så det är jag som skulle klaga.

Men det gör jag inte för jag anser att har man offrat sina unga år till studier, för att kunna få det bättre senare så ska man kunna få det också. Jag hade också kunnat läsa andra ämnen och satsat på ett sådant arbete. Försakat fester, barn och familj för att tjäna mer. Men jag gjorde ett val att här stannar jag och jag är själv ansvarig för mina val. De som gjorde andra val har all rätt att få det bra.

Men bra innebär inte att alla i chefsposition har fallskärmar och skyhöga löner. Ja, de tjänar mer än genomsnittet men de arbetar mer också. Klart att de ska ha betalt för det de gör. Visst opponerar jag mig mot de löner som mycket höga chefer har, för ingen är värd flera miljoner i månadslön. Men de är få jämfört med alla de andra som inte har dessa löner.

Sluta gnäll och vara avundsjuk på andra, var glad över det du får. Livet är för kort för sådant.

Lämna ett svar