Semester 2008 fortsättning

Jag måste rätta mig själv då jag i ett tidigare inlägg skrev att vi åkte genom Belgien. Tyvärr gick jag lite före i händelserna, då vi först anlände till Holland innan vi susade genom Belgien.

Som jag skrev igår, stannade vi vid marinan utanför Amsterdam. Vädret var helt underbart och vi stannade i två dagar. Så länge höll vårt batteri, då vi inte bytt till ledlampor ännu. Vatten fanns att fylla på så vi kunde duscha var dag, vilket är nödvändigt för att åtminstone jag ska känna mig fräsch. Vi hade kunnat stanna någon dag till, men vitsen med att ha husbil är att kunna åka runt och se många platser enligt min mening. Hjulen ska inte bli fyrkantiga.

Vi promenerade runt och tittade på båtarna som låg förtöjda och alla människor som höll på att ordna med ditt och datt. Eftersom det var en gästhamn så kom och åkte båtar hela tiden, vinsurfare fanns det också fler av. Omgivna utforskade vi också och det var mest gröna kullar som omgav oss, vilket hundarna uppskattade i hög grad. Skönt att kunna sitta och läsa i skuggan och planera för kommande färd i lugn och ro. jag passade också på att städa ur husbilen, med vår lilla dammsugare som går på batteri.

Hur vi än letade hittade vi ingen ställplats eller camping efter kusten i Belgien, så vi bestämde att åka dit så kanske någon skylt kunde visa på en sådan.

Morgonen den tredje dagen duggregnade det, så det var absolut tid att fara vidare. Det tog inte lång tid att ta sig in i Belgien eftersom vi ju ändå var rätt nära gränsen. Som jag skrev tidigare hittade vi inte ens en camping efter kusten. Så vi åkte hela dagen med några få stopp, för rastning av hundarna och lunch.

Som kartan visar här under så är inet avstånden så stora i Holland. Marinan låg ungefär vid m:et på namnet Amsterdam.

Fortsättning följer….

Lämna ett svar