Jag hoppas Johan af Donner drömmer mardrömmar resten av livet

Hur kan man som högste chef för Röda korset och Cancerfonden, skriva bluffakturor på ca 8 miljoner kronor och stoppa i egen ficka. Under tio års tid lurade han dessa två organisationer på den summan. Pengar som kunde ha kommit nödställda och sjuka tillgodo. Samt att han har undereliminerat organisationernas trovärdighet.

Var femte sponsor har hoppat av samarbetet och flera av de anställda har mist sina arbeten. Jag begriper inte att någon kan ha samvete till att göra något sådant. han blev fälld i tingsrätten till 5 års fängelse för stöld och mutbrott och överklagade. Men i Högsta domstolen har han nu även dömts till bestickning och den tidigare domen står fast. Detta är mycket bra för det är klart att han ska sona sitt brott. Folk åker ju i fängelse för att ha lånat ur kaffekassan, och detta är bra mycket värre. Men han vill inte betala skadestånd, nehej då pengarna vill ha behålla den skurken.

Bengt Westerberg var tidigare styrelseordförande i Röda Korset, men avgick i och med att Johan avslöjades, tycker att det är bra att domen skärptes i Högsta domstolen. Donners två kumpaner fälldes för bestickning i 2,5 respektive 1,5 år.

Tur att jag inte var domare, då jag även dömt honom till mardrömmar resten av livet. Att sjuka, barn och sårade människor satt vid hans säng var natt och såg anklagande på honom.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: