Fidel Castro har avgått som ledare

Den nu 84 årige ledaren för Kuba, har deklarerat att han avgår. Sedan år 2006 har hans bror lett landet, efter att Castro drabbats av sjukdom. Vissa framträdanden har han gjort, bland annat ett där han tillbakavisade rykten om att han skulle vara död. Men nu är det alltså officiellt att han träder tillbaka från ledarrollen. En ny ledning ska också bildas tillkännager han.

Sedan 1959 har Fidel Castro styrt Kuba med järnhand, och hur än USA försökt att eliminera honom så har det inte lyckats. På senare år har handelsblockaden mot landet lättats men aldrig helt. Folket har fått lida en hel del på grund av detta, och många har försökt ta sig över till USA. En del har lyckats och startat ett nytt liv, men många har misslyckats och lever i en ny misär i det nya landet.

Vilka det blir som styr landet i fortsättning återstår att se, och om USA nu häver sin blockad. Man har ju sagt att när Castro avgår så ska de göra det, men det beror väl på om landet tillåts att bli en demokrati. Eller ska Raoul, hans bror fortsätta i ledarrollen?

Lämna ett svar