Fortsättning semestern 2008

Vi gjorde stopp efter vägen nästan hela tiden, då det fanns så mycket intressant att titta på.Stridsvagnar stod uppställda lite varstans, både amerikanska och tyska. De har sparat väldigt många minnesmärken, vilket gör att man verkligen kan få en inblick hur det såg ut efter kusten under andra världskriget.Tyvärr finns det klottrare som inte kan hålla fingrarna borta från t.ex. bunkrarna som finns på många ställen utmed stränderna.

Det blev en lång och innehållsrik dag och på eftermiddagen anlände vi till Honfleur. Precis när vi passerade stadsgränsen såg vi skylten med husbilen som tömdes. Den pekade till höger, på andra sidan floden. Vi kunde även skymta flera husbilar, så vi svängde ned dit. Det måste ha varit nästan 400  husbilar som stod uppställda. Ja, vi gick runt och räknade dem senare och tappade räkningen vid 400, tyvärr hittade vi ingen svensk eller ens från norden. Många franska, holländska och tyska fanns det.

Det var varmt och vi hade dörren till bodelen öppen med galler för, så hundarna kunde titta ut. Då det var en grusplan så var det inte så skönt för hundarna att ligga ute. Men trots att det var så många människor på samma plats, var det otroligt lugnt och tyst. Vi kände oss väldigt trygga och bestämde att där skulle vi stanna för natten. Man kunde lösa en biljett till ett lågt pris, för att stå där.

Efter en fin promenad med hundarna och middag, som bestod av grillat kött, mådde vi bra.Denna utsikt hade vi från husbilen, och en liten bro ledde över floden så man kunde gå in i staden för att handla det man behövde. Vilket vi gjorde morgonen därpå.

Fortsättning följer…..

Lämna ett svar