Syriens folk demonstrerar

Just nu pågår det en stor massdemonstration, i Syriens tredje största stad Homs. 20 000 människor har samlats på ett av stadens torg, som de döpt om efter Thahirtorget i Egypten. Trots att regeringens styrkor skjuter skarpt på dem , så säger de att de vägrar ge sig och slutar inte förrens det införts demokrati i landet. Sedan upproren i Egypten har det kokat i Syrien och små demonstrationer har pågått hela tiden. Ungeföär 200 personer har skjutits ihjäl av militären som i vissa fall varit civilklädda.

Hur många fler ska behöva dö, för demokratiska rättigheter? Kommer FN att ge mandat till Nato även i detta land? Eftersom militären skjuter på obeväpnade människor som endast sitter på ett torg i protest, borde FN reagera på något sätt. Att inleda samtal med regeringen vore kanske en början. Måntro att ledarna i Syrien ser på denna demokartirörelse med oro, då flera av grannländerna fått ge med sig. Det blev ju en vinst i Egypten, där diktatorn fick avgå och man nyss haft ett val.

Lämna ett svar