Regimen i Syrien stänger gräns mot Jordanien

Nya våldsmma attacker av krypskyttar och stridsvagnar  pågår just nu i Syrien. I flera städer har stridsvgnar rullat in och krypskyttar klättrat upp på taken. I en förstad till Damaskus, Douma har flera civila dödats under helgen och även idag. Gränsen mot Jordanien är stängd, så flyktingar kan inte ta sig ut ur landet.

Vittnen till attackerna tror att detta är början på en offensiv från regimen. Men demonstranterna ger inte vika, utan kräver presidentens avgång. Al-assad svarar med ännu blodigare angrepp och hur detta ska sluta vet ingen i dagsläget.

Journalister både i Syrien och utanför har uttalat sig  i en gemensam kommuniké att de fördömer detta som nu sker i Syrien. Obeväpnade demonstranter skjuts ned av krypskyttar och människorna törs inte gå ut på gatan för att hämta liken. Det ligger kroppar överallt och mde det kan en epedemi utbryta. Om ingen stoppar detta dödande så kan det bli tal om folkmord.

Jag ser en desperation från landets regim och att man har tappat kontrollen totalt. Nu borde FN gå in och hjälpa landets folk innan det går för långt. Arabförbundet kan kanske tala denne president tillrätta.

Lämna ett svar