Gustav Fridolin nästa språkrör i MP uttalar sig

Läste en artikel i expressen som gör mig en hel del förvånad. Fridolin vill skrota MP:s hjärtefråga om förkortad arbetstid. Anser att det inte är relevant att ha den kvar. Vid förra kongressen MP hade var det en hel del debatterande om just den frågan. I partiprogrammet skrev man in krav på 35 timmars vecka men att målet är 30 timmar.

Om denna fråga skrotas vilket artikeln säger, som för övrigt har hämtat sin information från en intervju Fridolin gjort för DI, så undrar jag om inte många väljare kan känna sig lurade. Många anser att arbetsdagen är för lång och att det skulle beredas fler arbeten, om man förkortade arbetstiden.

Att uttala sig om detta innebär säkert att nästa mätning, kan påvisa ett tapp för MP. Men allt ska väl ändå fastställas vid kongressen och sista ordet är nog inte sagt om detta. Så det ska bli intressant att följa debatten vid kongressen.

Lämna ett svar