Sannfinländarna i förvaltningsutskottet

Nu har ordförandeposterna fördelats i Finland, och sannfinländarna valde förvaltningsutskottet. Det är där man utformar invandrarpolitiken och det verkar ligga varmt om hjärtat för det partiet. Att de andra partierna lät dem få ordförandeposten där, tyder på en acceptans från de andra riksdagspartierna. Man vill strama åt invandrarpolitiken mer än tidigare.

Finland är ett av de länder som har minst invandring och nu ska den alltså stramas åt. Betyder det att det blir noll invandring då? Är finländarna ett land med främlingsfientliga människor? Valet tyder ju på att de är nationalistiska och vill värna om det egna.

Jag kan bara säga att efter att ha arbetat i ett finskägt företag, har jag upplevt den inställningen tidigare. Under lågkonjunkturen drog man ned överallt i koncernen utom i Finland. De finska arbetarna skulle ha sina arbeten kvar, medans man inte brydde sig nämvärt om de övriga. Man tog hem allt från dotterbolagen som kunde ge vinst.

Ska alla andra länder resonera likadant, så kan vi sluta med export och handelsutbyte. Jag tror detta är en farlig politik, och det återstår att se hur Finland kommer att agera. De är medlemmar i EU och bör följa de beslut man fattat där. Tyvärr Marrimekko och Iittala jag köper inget finskt mer efter mina erfarenheter. Nokia har ju inte heller haft så lysande försäljningssiffror den senaste tiden, så fortsätter finländarna på samma linje som sannfinländarna förespråkar, lär det inte bli bättre i framtiden.

Tänk om vi låtit SD fått ordförandeposten i invandrarutskottet? Vilket kallt och kyligt land vi hade blivit då.

Lämna ett svar