Göran Persson som kulturminister ?

I går deltog Håkan Juholt i RIX morgonzoo, där han avslöjade att både Göran Persson och Mona Sahlin sms:ar till honom. Att de är mycket goda vänner och peppar honom. Men vad dessa sms innehåller vill han inte avslöja. Jag har svårt att tänka mig, att dessa sms ska vara särskilt intelligenta då ingen av dem är några ljushuvuden. De lyckades ju skrämma bort väljarna ganska bra med sin politik.

Vore kanske bättre för Juholt att skaffa sig andra vänner, som kan hjälpa honom att öka väljarantalet. Men med Carin Jämtin vid sin sida är det nog att hoppas på för mycket.

Juholt kan tänka sig att ha med GP i en kommande regering. Som kuturminister! Skämtar han eller? Perssons regeringstid präglas av nedskärningar inom kulturen och det bådar inte gott att han ska styra kulturen i Sverige. Gratis inträde på museer ska man införa. Ja, men så bra då för det har vi landsortsbor väldigt mycket nytta av. Men vi ska väl bara betala för stockholmarnas nöjen.

Jag har svårt att tro att Persson kan göra något för kulturen.

Lämna ett svar