Utrikesministern kommenterar bin Ladins död

Carl Bildt har i ett inlägg gett en mer utförlig kommentar angående gårdagen. Att bin Ladin varit på flykt i tio år har gjort att han inet haft lika stort inflytande längre. Hela denna process som nu pågår i arabvärlden har inget med terrorism att göra, utan mer med demokrati och rättigheter att bestämma över sitt liv.

Men att vi inte kan bortse från de olika al qaida nätverk som fortfarande finns kvar och hur de ska reagera. De har ju sett upp till denne man som gäckat oss så länge och kunnat hålla sig gömd. Nu när han har hittats och eliminerats, ser de att det inte går att gömma sig hur länge som helst.

Vilka vedergällningar vi kan vänta oss är svårt att förutspå, men en ökad säkerhet är av stor vikt runt om i världen. I Yemen finns en stor del av nätverket kvar och även i Irak så vi bör ha koll på vad som händer där.

http://carlbildt.wordpress.com/2011/05/02/den-falnande-symbolens-fall/

Lämna ett svar