Hot mot EU länder börjar komma

Misstänkta personer har gripits vid kärnkraftsverket Sellafield i England och Danmark har fått hotmejl. Även andra EU länder har börjat få hotmejl. Inget av hoten är riktade mot något eller någon speciell, utan mer diffusa. De tas på största allvar, då man inte vet varfifrån de kommer eller om det kan vara vedergällning för Usama Bin Ladens död.

Amerikanska ambassaden i Islamabad är stängd, liksom alla konsulat som finns runt om i Pakistan. Man väntar sig någon slags reaktion av alla Al quaida falanger. Flyplatser har skärpt bevakningen runt om i världen.

Ska detta räcka eller kommer vi att få uppleva terrorattacker nu? Oskyldiga människor kommer i så fall att drabbas, vilket terroristerna inte bryr sig ett dugg om. Ingen vet ju var dessa medlemmar befinner sig. Kanske kan de hårddiskar som beslagtogs vid räden mot binLaden visa var man kan rikta attackerna. Förhoppningsvis kan de åtminstone avslöja fler ledare i al quaida. Även om bin laden varit på flykt i många år, så borde han haft kontakt med många av dem. Han var ju en av hjärnorna bakom många av terroristangreppen.

Det jag oroar mig mest för är dessa självmordsbombare som kan handla på eget bevåg. Inget land går fri från dem, det kunde vi se i Stockholm förra året.

2 svar på ”Hot mot EU länder börjar komma

Lämna ett svar