Fortsättning semestern 2008

Vi vaknade på morgonen av att vi hörde röster utanför husbilen och det lät som musik också. Jag kikade försiktigt ut och där stod en gul bil från kommunen med två gubbar i. De satt och åt. Vi funderade om de ville ha betalt eller om det var något annat de vill oss. Eftersom vi stod på en jättestor parkering så hade de kunnat parkera var som helst. Men de stod precis bakom vår husbil. Troligtvis var det endast av nyfikenhet de ställt sig där.

När vi tog ut hundarna för morgonrastning, åkte de iväg rätt fort. Antagligen kände de på sig att vi inte var så glada över att de väckt oss med sitt pladder. Eller så blev de lite avskräckta när de såg tre stora hundar. Eftersom det var tråkigt väder så skyndade vi oss att göra frukost och bädda. Längre bort på parkeringen fanns tömmning och vattenpåfyllning, så vi åkte dit.

Vi hade färdats en ganska lång bit dagen innan därför ville vi inte åka så långt denna dag. Jag tittade på kartan och hittade en ställplats vid floden Donau som verkade rätt fin. Det gick fint att hitta tillbaka till stora vägen och på väg dit såg vi en annan ställplats inne i byn. Där stod flera husbilar, men den såg vi inte när vi anlände i becksvart mörker.

När vi såg en affär stannade vi och bunkrade upp, för inte behöva handla senare. Man vet ju inte när nästa affär ska dyka upp. Vädret blev bättre och bättre, så vi stannade på en rastplats och åt lunch. Hundarna fick en promenad och en koll på kartan blev det för att se att vi var på rätt väg.

Framåt eftermiddagen kom vi fram till samhället vid Donau, och vi behövde inte leta länge innan vi såg skylten till ställplatsen.

Vädrets makter var ju med oss, så vi styrde ned mot floden. Ett par platser fanns precis nere vid vattnet och där var gräs,skönt att hundarna kunde ligga ute och titta. Där stod vi resten av dagen och tittade på livet på floden. Vi njöt allihop av lugnet och vädret. Efter att vi ätit middag åkte de andra husbilarna som stod där och strax förstod vi varför. Stora svärmar av mygg bildades och det var inte alls så mysigt längre. Vi hoppade in i husbilen och ställde oss på grusplanen vid de andra husbilarna.

Då det var rätt många husbilar där, blev vi av med utsikten över floden men även myggen. Det började skymma så det gjorde inte så mycket, fast hundarna hade bara grus att ligga på. Vi lade ut liggunderlag och filtar för att det inte skulle bli för hårt. När det blev mörkt gick vi in och satte på tv:n. Blev lite nyheter och något musikprogram. En titt på kartan och vi besämde oss för att åka till en ställplats vi visste om sedan tidigare. Den låg inte alltför långt bort heller. Nu hade vi inte så lång tid kvar av vår semester , därför måste vi dra oss uppåt landet.

Fortsättning följer….

Lämna ett svar