Många vet inte om att det ska bli nyval i Sverige

I två valkretsar ska det bli nyval nästa söndag. Håkan Juholt har varit i Västra Götaland och valtalat. Han lovar att de kommunala musikskolorna ska bli riksintresse, hur han nu kan göra det. är det inte de kommunala politikerna som ska sköta den saken? Han lovar saker som hans egna politiker inte följer, det borde han i så falla se till att de gör. Sedan säger han att moderaterna ska sälja ut Sahlgrenska sjukhuset. Men jag undrar hur mycket han egentligen vet om hur kummunpolitikerna resonerar.

Reinfeldt och Borg är i Göteborg idag och valtalar, hur mycket vet de om kommunpolitiken? Detta val har inget med rikspolitiken att göra så jag tycker faktiskt att det är de kommunala politikerna som ska ut och valtala.

I Örebro län kommer det också att bli nyval, då socialdemokraterna hade en så kallad valskola där vid förra valet. De talade om för invandrare hur de skulle rösta och sedan följde de med dem in i vallokalerna, för att se till att de röstade rätt. Detta är fruktansvärt. Någon kvällstidning föreslår att vi ska börja ha observatörer vid valen och det kan jag nästan hålla med om. Är detta demokrati?

Efter Carin Jämtins utspel om muslimsk helgdag, börjar jag tro att socialdemokraterna gör vad som helst för att få invandrarnas röster. De är ju många och flera av dem har säkert inte så stor uppfattning om skillnaderna mellan våra partier. Så att föreslå en helgdag bara för dem, kan inbringa röster. Men varför lova något som aldrig blir verklighet? Som dessa musikskolor är ännu ett exempel på.

Man undrar vad som kommer att utlovas mer och aldrig infrias?

Lämna ett svar