Fortsättning semester 2008

Vi sov länge för en gångs skull och steg upp vid 09.30. Då var många av husbilarna klara och började åka iväg. Men vi var liet trötta och tog det lugnt, gick en ordentlig promenad med hundarna för att sedan äta frukost. Tror vi var bland de sista som fyllde vatten, vilket var bra för vi slapp köa. Nu skulle vi uppåt landet och siktade in oss på en ställplats vi stått på ett annat år. Det var mycket svårt att hitta ställplatser i Tyskland utan gps, då det inte var skyltat lika bra som i Frankrike. Där hade vi absolut inga problem att hitta ställplatserna. Vi hade lärt oss att köra mot centrum i byarna och där hittade man genast en skylt. Men i Tyskland var det lögn att hitta.

Mot Siegen skulle vi och nu blev det autobahn då vi ville komma fram i hyfsad tid. Det var inte några som helst problem att handla på vägen då det fanns stora köpcentra lite varstans. En snabb lunch och rastning av hundarna, sedan åkte vi vidare.

Nedanför slottet i Siegen finns en av ställplatserna i staden och dit åkte vi. Det är en stor parkering som på vintern är uppställningsplats för båtar. Så där kan man stå på el om man vill det. Vi brukar inte bry oss om det då vi inte stannar mer än en dag på varje ställe. Ska vi stå ett par dagar kan det hända att vi tar el. Men det går precis lika bra utan.

När vi kom fram gick vi en sväng nere vid hamnen och i parken. Vädret var fint så det blev en dag utomhus, till hundarnas förtjusning. De älskar när det är liv och rörelse omkring så de har något att titta på. Det stod många husbilar där så de var nöjda. När vi satt där kom det en rätt stor husbil med garageluckan öppen. En hund satt vid luckan som hade galler och med stor text hade ägarna skrivit:” Hunden älskar att sitta här och titta ut under färden”, på tyska. Troligtvis hade de fått många påpekanden om detta så därför hade de skrivit denna text. När de stannade så såg vi att hunden var inne i bodelen, så den kunde vara inne om den ville.

Innan middagen gick vi en lång sväng med hundarna igen och handlade lite också. Eftersom det var varmt ute var det grillning som gällde. maten smakar mycket bättre när man sitter utomhus. Vi gick in när det var mörkt och hundarna redan lagt sig inne i husbilen. De var tydligen trötta. Lite tysk tv innan läggdags blev det.

Fortsättning följer…..

Lämna ett svar