Juholt ska rensa i träsken och Carlgren ska avgå

Håkan Julholt talar på olika ställen och varje gång säger han att när han kommer till makten ska han rensa i träsken. Jag börjar undra om han gått ner sig totalt i sina träsk. Det är musikskolan som ska bli kulturell och få mer pengar till det. Undrar vad de gör i musikskolorna idag då? Nu sist är det bemanningsträsket som ska rensas och då bland alla journalister. Juholt slutade som redaktör 1994 så jag undrar hur mycket han vet om den branchen idag? Har han frågat de journalister som får jobb genom bemanningsföretagen vad de tycker? Klart de vill ha fast arbete men att vara anlitad av ett bemanningsföretag är väl ändå bättre än att få vikariat, som alltid är tidsbegränsat.

Jag har själv gått på vikariat i nära fyra år och det är min själ inte roligt. Du gör ett bättre jobb än de du vikarierar för, ändå är det du som får sluta när den ordinarie kommer tillbaka. Jag hade hellre varit anlitad av ett bemanningsföretag och fått någon liten lön hela tiden, samt hjälp med att komma ut på arbetsplatser.

Juholt fråga före du börjar prata om att ernsa i träsk som kanske bara existerar i ditt huvud och inte i verkligheten.

Carlgren säger att han troligtvis ska avgå efter nästa val. Halleluja säger jag bara. Nästan så att man kan bli religiös när man läser sådant. Allt han gjort under sin tid som minister har varit fel. Startat vargjakt för att jägarna vill det. Men hur urbota dumt är inte det? Varför inte göra en undersökning hos svenska folket och höra vad vi vill. I en demokrati ska alla få säga sitt innan beslut tas. Så ju fortare han avgår desto bättre, varför vänta tills nästa val? Avgå nu vetja och ta en lång skön semester.

1 svar på ”Juholt ska rensa i träsken och Carlgren ska avgå

Lämna ett svar