Syrisk pansar mot folket

Folket i Syrien fortsätter att demonstrera, trots att regeringen skickar soldater mot dem. Sedan demnstrationerna började för ca 7 veckor sedan, har 800 människor dödats. I fredags dog 26 st och nu undrar man hur länge detta får fortsätta.

Stridsvagnar dundrar in i städerna, och folk arresteras på löpande band. Vad händer med de människorna? Tortyr är vanligt, och det får antagligen de flesta av dem utstå nu.

Jag begriper inte hur urbota dum, någon kan vara som försöker kväsa befolkningen med vapen. En åsikt kan tystas, men aldrig utplånas med vapen. Att vara ledare för ett folk som inte vill bli ledda, av honom är dömt att misslyckas.

Varför sätta sig över folkets vilja? Vore det inte bättre att avgå och fly landet medans tid finns. Ju längre tiden går och ju fler som dödas, ju hårdare kommer han att dömas. Är hans dödslängtan så stor frågar man sig.

När opinionen vaknat finns det bara en utväg, låta processen ha sin gång och utlysa nyval.

Lämna ett svar