Fortsättning semester 2008

Eftersom det var vår näst sista kväll på semestern, satt vi ute till sent. Luften var ljummen och en skön bris svepte förbi då och då. Nu planerade vi nästa dags inköp, allt vi ville ha med oss hem och hur vi skulle stuva allt i husbilen. Efter 3 veckor ute blir det en hel del smutstvätt och vi brukar inte tvätta eftersom det är semester.

På morgonen var det full aktivitet, då många skulle tömma tankarna och fylla vatten. Vi ställde oss i kön och under tiden gjorde vi i ordning inuti bilen. Efter vår tur ställde vi husbilen och gick en promenad med hundarna, och åt frukost. Sedan var det dags att åka till Heiligenhafen, som var vårt sista stopp innan färjan till Danmark.

Det är ofta mycket trafik på väg dit upp och nu mötte vi flera svaenska ekipage. Både bilar med husvagnar och husbilar. Alltid när vi är på väg hemåt så har vi lust att vända och åka söderut igen. Men hemmet och jobben väntade så det var inte att tänka på. Vädret var soligt och det bådade gott för vår sista kväll. Då det är autobahn hela vägen upp, gick resan ganska snabbt trots all trafik.

Ställplatsen i Heiligenhafen är stor och det står alltid många husbilar där. Vi åkte dit direkt vid framkomsten. Backade in på en plats och satte ut både stolar och hundar. Sedan tog vi varsin öl och tittade på folk som gick förbi. Då det var riktigt varmt i solen, drog mannen ut markisen för att det skulle bli lite skugga för hundarna. Efter en stund var det dags för promenad och vi gick ner på strandpromenaden och utmed hamnen, för att se på alla båtar som ligger där. Ställplatsen ligger vid hamnen och är uppställningsplats för alla dessa båtar på vintern. Flera av husbilarna återkommer ofta under hösten och vintern. Antagligen för att handla och ha en kort semester. El platser finns så man får värme och behöver inte ha gasolen på.

Lämna ett svar