Nya sanktioner mot Syrien

EU inför nya sanktioner mot personer i Syrien som anses ha samband med förtrycket av folket. Presidentens yngsta bror Maher al-Assad är den som står på listan över de femton personer man utövar sanktioner mot. USA har tidigare strypt pengaflödet till dem och nu gör EU detsamma.

FN:s hjälporganisation har försökt att ta sig in i landet men förvägrats inträde. Nu säger företrädare för den syriska regeringen att de ska få komma in i landet i slutet av veckan. Man vet att många har skadats och dödats under demonstrationerna som pågått. Läget för befolkningen är kritiskt och många lider.

I ett sällsynt meddelande säger regeringen att man klarat av den värsta krisen och att man nu inför nya förslag som kommer att föra landet framåt. Så man ser positivt på utvecklingen.

Som vanligt har landets regering en uppfattning som antagligen folket inte alls håller med om. Man lever inte i takt med verkligheten och det kommer att bli dess fall.

Lämna ett svar