Juholt jagar röster i Västra Götaland

Nu jagar Juholt röster i omvalet. Tidigare tänkte han inte lägga så stor tid på detta val, då han ville fokusera på annat. Vid förra valet fick socialdemokraterna 30,9 procent av rösterna. Vid en sifo undersökning sade 37 procent att de tänkte rösta i detta val, vilket är mycket lågt valdeltagande. Vilket inte brukar gynna socialdemokraterna rent statistiskt.

Att Juholt lagt om sitt program och återkommit till valupptakten, är ren strategi från sossarnas sida. Man har förlorat i två stora val tidigare och nu måste man vinna detta. Annars blir det en lång uppförsbacke inför nästa val. Kan nästan vara vinna eller försvinna för Juholt. Men kan han få upp valdeltagandet bland socialdemokraterna, när solen lyser som bäst och människorna har annat i tankarna? Det återstår att se när resultatet är klart. Det är även svårt att motivera väljare för en nyvald partiordförande, som inte många känner till.

Alliansen har inte ställt upp på särskilt många debatter och då är det svårt för folk att veta vad socialdemokraterna vill med sin politik. Att inte få profilera sig långt innan ett val är en nackdel. Reinfeldt och Borg har också varit i Västra Götaland inför valet. Två profiler som alla känner till och vet vilken politik den för. Att sedan Göteborgs starke man Göran Svensson har avgått är inte heller till fördel för Juholt. Inget partiprogram har de att visa upp som ger en skjuts i ett val. Tror folk inte vill ha gammal skåpmat och vänsterorienterad politik.

Detta kan vara ett ödesval för Juholt.

Lämna ett svar