Slutet semestern 2008

Sista dagen på semestern vaknade vi ganska tidigt och började dagen med att rasta hundarna. Det kändes lite sorgligt och vemodigt. Efter en god frukost, var det dags att tömma och fylla på tankarna. I vanlig ordning var det kö så vi förberedde allt under tiden vi väntade , för att allt skulle gå fort när det var vår tur. Vi styrde upp på vägen mot Puttgarden och färjan.

Turen var med oss och vi kom med färjan som just hade anlöpt. Alltid lite tråkigt att få vänta och nu ville vi hem så fort som möjligt. Det var smidigt att komma ombord och sedan en stunds väntan innan alla är ombord.

Det gungar sällan då färden går inomskärs, men man känner alltid när man någonstans i mitten av resan som tar ca en halv timme. När man anlöpt går det fort att komma av, när man har husbil eftersom man får stå på nedre däck.

Vägen genom Danmark är ganska tråkig, då den sträcker sig genom ett platt landskap utanför all bebyggelse. Det är sällan vi stannar efter den vägen. Någon gång har vi gjort det, då vi fått stå i färjekön en längre tid, så hundarna kan få en liten rastning. Ju närmare Köpenhamn vi kommer blir det mer att titta på och det tycks som att man kommer fortare fram. Trafiken som var livlig vid färjavgången, glesnar under färden genom landet, men vid närmandet av storstaden tätnar den igen.

Vi brukar svänga ner vid kusten och ta en mindre väg, då den är roligare att åka och man har mer att titta på. Förbi Solrödstrand och sedan upp på motorvägen igen. Vid Kastrup är det livlig trafik och man ser många husbilar och husvagnsekipage på väg söderut.

Då vi susar över Öresundsbron känns det nästan som hemma, eftersom vi bor i södra delen av Sverige. När vi kör åt andra hållet känns det som att nu börjar semestern.

Efter en händelserik semester som skulle tillbringas i Danmark, kom vi hem med upplevelser som vi lever länge på. resan blev ju lite längre än vi tänkt oss och det var vi väldigt glade för. Våra ögon och sinnen hade öppnats för vad husbilslivet egentligen innebar. Men till nästa gång skulle vi köpa en gps så vi slapp leta efter ställplatser.

Håll ögonen öppna för i morgon tänker jag börja berätta om semestern 2005 då vi åkte till Italien. Näst sista året med bil och husvagn, vilket fick oss att börja snegla på husbilar. Följer ni den berättelsen kommer ni att förstå varför. Den var minst sagt händelserik.

Fortsättning i morgon på semester 2005…..

Lämna ett svar