Är det ok att skatteplanera eller inte?

Ordföranden i AMF , Bertil Villard har fört ut 23 miljoner kronor, till ett bolag i Peru. På så sätt har han tjänat 10 miljoner kronor, eftersom han endast betalat 4% i skatt. Hade han skattat allt i Sverige så är skatten 50 -60%. Allt är lagligt och han har redivosat allt till skatteverket. Men frågan är om det är etiskt att AMF:s ordförande gör en sådan sak. Han ska förvalta oss vanliga skattebetalares pengar och AMF ägs av bl a LO.

Jag vill kalla detta för skatteflykt. Girighet på hög nivå. Han lurar svenska staten på flera miljoner kronor eftersom han inte vill betala skatt i vanlig ordning. Pengar som kunde ha kommit skattebetalarna till nytta. Troligtvis kommer han inte att fällas för detta då det inte är ett brott, men jag hoppas att han blir av med sitt välbetalda jobb.

Jag tycker att när man har så hög lön som han tycks ha, då kan man också betala skatt i vanlig ordning. Girighet är fult i alla dess former och det är inte första gången AMF är i blåsväder. Vad säger alla ni som har era pensionspengar i AMF?

Lämna ett svar