Hur tänker talibanerna egentligen?

På nyheterna denna morgon hör man att självmordsbombare sprängt sig i luften vid en förläggning utanför Islamabad i Pakistan. Detta ska vara en hämndaktion för bin Ladins död. Att man skulle hämnas är väntat, men att det skulle ske i ett land där deras egna landsmän bor trodde man ju inte. Pakistan har drabbats av många självmordsattentat under lång tid. Varför ger man sig på sina egna trosbröder? Det är något jag inte förstår.

Det är ju muslimer de dödar och inte oss “otrogna”. Att talibanerna skulle agera trodde nog alla i hela världen, men att det skulle ske någon annan stans var väl mer väntat. Kanske att något nato land skulle drabbas, eftersom de är i krig mot talibanerna i Afghanistan.

Så hur tänker de egentligen, om de överhuvudtaget gör det? Att döda sina egna verkar, lite som hål i huvudet. Det är väl inte muslimerna de ska hämnas på. Säkerheten har skärpts runt om i världen, men det har inte hindrat självmordsbombare att agera tidigare. Pakistan har varit bin Ladins gömställe och någon högt uppsatt människa borde ha vetat om detta. Även någon av al Qaida medlemmarna borde ha vetat om att han befann sig i landet, även om de inte visste exakt var. Mannen var ju stenrik och kunde nog muta sig till tystnad.

Att döda oskyldiga verka galet, om det fanns en läcka borde man väl hämnas på den istället. Men överlag så verkar man strunta i vilka som dör. Att terrorisera ett land där många talibaner verkar gömma sig är ju som att skjuta på sig själv. De sympatier som varit måste ju försvinna i och med att man riktar sin vrede mot detta land. Detta är inte särskilt intelligent.

Lämna ett svar